Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 118

Thread: LG GH22NP20/LP20 Firmware Update (Win 7)

  1. #1
    Forum Administrator lario48's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Lorenzo, CA (Arkie)
    Posts
    9,161
    Thanks
    3,408
    Thanked 2,346 Times in 1,610 Posts

    Arrow LG GH22NP20/LP20 Firmware Update (Win 7)

    11/19/2008 11:54:21 AM info Destination: [F] HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 1.02 (Ide) -

    Thanks Shannon! Read your posted log and realized there is a firmware update for my burner.

    My burner is actually the LP20, however, firmware update for both.
    Last edited by lario48; Nov 19th, 2008 at 12:56 PM.
    Self-praise is for losers. Be a winner. Stand for something. Always have class, and be humble.
    --John Madden--


    Top Ten Reasons for 1Click Problems
    How To Check and/or Set Your DMA Settings XP
    How to Check/Enable DMA transfers in Windows Vista

  2. #2
    Forum Administrator lario48's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Lorenzo, CA (Arkie)
    Posts
    9,161
    Thanks
    3,408
    Thanked 2,346 Times in 1,610 Posts

    Default

    Now everyone should know.
    Self-praise is for losers. Be a winner. Stand for something. Always have class, and be humble.
    --John Madden--


    Top Ten Reasons for 1Click Problems
    How To Check and/or Set Your DMA Settings XP
    How to Check/Enable DMA transfers in Windows Vista

  3. #3
    Super Moderator shannon90210's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Space Coast, Central Florida, U.S.A.
    Posts
    18,475
    Thanks
    557
    Thanked 1,420 Times in 1,147 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lario48 View Post
    11/19/2008 11:54:21 AM info Destination: [F] HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 1.02 (Ide) -

    Thanks Shannon! Read your posted log and realized there is a firmware update for my burner.
    1.02 has only been out a Day or two .... maybe three now

    I wasn't sure if I wanted to Update
    The GH22 was burning just fine - as it was
    I only use 16x+R/TYo3 and 16x-R/Verbatim

    .... So i tried it

    so far .... It's just a little faster
    A little faster in finalization too

    I'm only taking about a few seconds faster ... but faster


    ~~ Please DON'T PM me with technical questions ~ Please Post your questions using the Forum ~~
    At the source of every error which is blamed on the computer , you will find at least two human errors ,
    including the error of blaming it on the computer

  4. The Following User Says Thank You to shannon90210 For This Useful Post:

    lario48 (Nov 19th, 2008)

  5. #4
    Forum Administrator lario48's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Lorenzo, CA (Arkie)
    Posts
    9,161
    Thanks
    3,408
    Thanked 2,346 Times in 1,610 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shannon90210 View Post
    1.02 has only been out a Day or two .... maybe three now

    I wasn't sure if I wanted to Update
    The GH22 was burning just fine - as it was
    I only use 16x+R/TYo3 and 16x-R/Verbatim

    .... So i tried it

    so far .... It's just a little faster
    A little faster in finalization too

    I'm only taking about a few seconds faster ... but faster


    Getting better a "few seconds" at a time!
    Self-praise is for losers. Be a winner. Stand for something. Always have class, and be humble.
    --John Madden--


    Top Ten Reasons for 1Click Problems
    How To Check and/or Set Your DMA Settings XP
    How to Check/Enable DMA transfers in Windows Vista

  6. #5
    Super Moderator shannon90210's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Space Coast, Central Florida, U.S.A.
    Posts
    18,475
    Thanks
    557
    Thanked 1,420 Times in 1,147 Posts

    Lightbulb LG's Auto Firmware Updater

    Here's how to get LG's Auto Firmware Updater
    Go here :
    http://www.lge.com/support/software.jsp
    Select
    > Location = North America > USA/ Canada
    Then
    > Product = DVD-ROM (writer)
    > Operating System = Vista
    > Subject = LG Auto Firmware Download


    Download the .zip file to your Desktop
    You'll need to "Extract All" from the .zip
    and then run the setup file
    You'll need to allow Internet Access ( AV/IS )
    The Updater will probably need to Update itself - before being active


    To Manually Search For Firmware Updates
    > Product = DVD-ROM (writer)
    > Operating System = Vista
    > Subject = Firmware

    Look through the Listings for your Specific Drive



    I would recommend Disabling the LG Auto Firmware Updater
    - from Windows Start-up
    You can open the Updater at any time - from All Programs



    ~~ Please DON'T PM me with technical questions ~ Please Post your questions using the Forum ~~
    At the source of every error which is blamed on the computer , you will find at least two human errors ,
    including the error of blaming it on the computer

  7. #6
    Train Conductor (Mod) GaPony's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    I live in the place your fears are born
    Posts
    26,157
    Thanks
    175
    Thanked 2,904 Times in 2,257 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shannon90210 View Post
    I would recommend Disabling the LG Auto Firmware Updater
    - from Windows Start-up
    You can open the Updater at any time - from All Programs

    That's what I do... its does cost an extra reboot in the process, but thats no big deal.
    I just found out I don't qualify for farm subsidies and I'm pissed!

  8. #7
    Forum Administrator lario48's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Lorenzo, CA (Arkie)
    Posts
    9,161
    Thanks
    3,408
    Thanked 2,346 Times in 1,610 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by GaPony View Post
    That's what I do... its does cost an extra reboot in the process, but thats no big deal.
    That's what I do, too, via "desktop shortcut". Extra reboot?
    Self-praise is for losers. Be a winner. Stand for something. Always have class, and be humble.
    --John Madden--


    Top Ten Reasons for 1Click Problems
    How To Check and/or Set Your DMA Settings XP
    How to Check/Enable DMA transfers in Windows Vista

  9. #8
    Train Conductor (Mod) GaPony's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    I live in the place your fears are born
    Posts
    26,157
    Thanks
    175
    Thanked 2,904 Times in 2,257 Posts

    Default

    When I run it from the "start menu", it downloads the file and the update will be installed upon rebooting... after rebooting it does the update, Windows recognizes the new firmware (actually sees a new drive) and says the hardware is properly installed but may not work properly until PC is restarted..., so I restart again.

    I didn't get that when the updater was running in the background.... at least I don't remember it working that way. Either way... its no big deal.
    I just found out I don't qualify for farm subsidies and I'm pissed!

  10. #9
    Super Moderator shannon90210's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Space Coast, Central Florida, U.S.A.
    Posts
    18,475
    Thanks
    557
    Thanked 1,420 Times in 1,147 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by GaPony View Post
    When I run it from the "start menu", it downloads the file and the update will be installed upon rebooting... after rebooting it does the update, Windows recognizes the new firmware (actually sees a new drive) and says the hardware is properly installed but may not work properly until PC is restarted..., so I restart again.

    I didn't get that when the updater was running in the background.... at least I don't remember it working that way. Either way... its no big deal.
    When I just Updated the GH22
    I only Rebooted once

    Opened from All Programs
    The updater checked/ announced / downloaded / and Installed-loaded the firmware
    - and rebooted upon Closing

    That was it - done


    ~~ Please DON'T PM me with technical questions ~ Please Post your questions using the Forum ~~
    At the source of every error which is blamed on the computer , you will find at least two human errors ,
    including the error of blaming it on the computer

  11. #10
    Forum Administrator lario48's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Lorenzo, CA (Arkie)
    Posts
    9,161
    Thanks
    3,408
    Thanked 2,346 Times in 1,610 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shannon90210 View Post
    When I just Updated the GH22
    I only Rebooted once

    Opened from All Programs
    The updater checked/ announced / downloaded / and Installed-loaded the firmware
    - and rebooted upon Closing

    That was it - done


    Same here.
    I got the "found new hardware" popups, however, nothing about a possible reboot.
    Self-praise is for losers. Be a winner. Stand for something. Always have class, and be humble.
    --John Madden--


    Top Ten Reasons for 1Click Problems
    How To Check and/or Set Your DMA Settings XP
    How to Check/Enable DMA transfers in Windows Vista

  12. #11
    Train Conductor (Mod) GaPony's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    I live in the place your fears are born
    Posts
    26,157
    Thanks
    175
    Thanked 2,904 Times in 2,257 Posts

    Default

    I guess my PC liked the reboot so much that it lied to me to get another one...
    I just found out I don't qualify for farm subsidies and I'm pissed!

  13. #12
    Senior Member mikeyb's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    At My Desk
    Posts
    7,442
    Thanks
    702
    Thanked 659 Times in 513 Posts

    Default LG GH22NP20 Firmware Update

    Has anyone tried out this new firmware? It specically says to only have the LG attached as master on the IDE cable, with no other drive attached during the flashing. PIA if you ask me, but they state that if it's not done this way, it'll damage the drive.
    Anyways, I'm planning to flash it but wonder if any of you have already.

    Firmware 1.02
    MBK
    Antec 1200 ATX Mid Tower
    Antec True Power TP-650 650W PSU
    MSI P45 Platinum (Beta BIOS v1.7b9) LGA 775 Intel Motherboard
    Intel Core2Quad Q9550 2.83GHz CPU (Overclocking @ 3.6 GHz)
    EVGA GeForce 9500 GT 1GB GDDR2 Video Card
    G.SKILL 4GB DDR2-1066 SDRAM
    SAMSUNG Spinpoint F3 1TB - SATA 3.0Gb

    *SAMSUNG SH-S183L 18X SATA DVD?R
    *SAMSUNG SH-S203B 20X SATA DVD?R
    *SAMSUNG SH-S203N 20X SATA DVD?R
    *LG UH08LS10K 8x SATA Bluray?R
    *LG GH22NP 22X IDE DVD?R

  14. #13
    Senior Member bubbles19's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    North of Scotland
    Posts
    5,049
    Thanks
    214
    Thanked 193 Times in 124 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mikeyb View Post
    Has anyone tried out this new firmware? It specically says to only have the LG attached as master on the IDE cable, with no other drive attached during the flashing. PIA if you ask me, but they state that if it's not done this way, it'll damage the drive.
    Anyways, I'm planning to flash it but wonder if any of you have already.

    Firmware 1.02
    Mikey

    I'm sure when I've updated firmware on some of my drives in the past it recommended that you had the drive as master. as you say PIA so i didn't bother and the drives are still working ok (couldn't say if the LG's would be ok though but can't see why not).
    Alex

    _________________________________________________
    1ClickDVD Copy, 1ClickDVD Copy Pro, 1Click DVDTOIPOD & 1ClickDVDConvertor with DVD43.....oh and Anydvd as backup just incase
    Pioneer DVR-109 & DVR-112, LG GSA-H55N, Benq EW164B, Lite-on SHM165H6S, NEC 4551


  15. The Following User Says Thank You to bubbles19 For This Useful Post:

    mikeyb (Dec 12th, 2008)

  16. #14
    Senior Member mikeyb's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    At My Desk
    Posts
    7,442
    Thanks
    702
    Thanked 659 Times in 513 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bubbles19 View Post
    Mikey

    I'm sure when I've updated firmware on some of my drives in the past it recommended that you had the drive as master. as you say PIA so i didn't bother and the drives are still working ok (couldn't say if the LG's would be ok though but can't see why not).
    Thanks Alex, may just do it like you say.
    MBK
    Antec 1200 ATX Mid Tower
    Antec True Power TP-650 650W PSU
    MSI P45 Platinum (Beta BIOS v1.7b9) LGA 775 Intel Motherboard
    Intel Core2Quad Q9550 2.83GHz CPU (Overclocking @ 3.6 GHz)
    EVGA GeForce 9500 GT 1GB GDDR2 Video Card
    G.SKILL 4GB DDR2-1066 SDRAM
    SAMSUNG Spinpoint F3 1TB - SATA 3.0Gb

    *SAMSUNG SH-S183L 18X SATA DVD?R
    *SAMSUNG SH-S203B 20X SATA DVD?R
    *SAMSUNG SH-S203N 20X SATA DVD?R
    *LG UH08LS10K 8x SATA Bluray?R
    *LG GH22NP 22X IDE DVD?R

  17. #15
    Forum Administrator lario48's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Lorenzo, CA (Arkie)
    Posts
    9,161
    Thanks
    3,408
    Thanked 2,346 Times in 1,610 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mikeyb View Post
    Has anyone tried out this new firmware? It specically says to only have the LG attached as master on the IDE cable, with no other drive attached during the flashing. PIA if you ask me, but they state that if it's not done this way, it'll damage the drive.
    Anyways, I'm planning to flash it but wonder if any of you have already.

    Firmware 1.02
    I have the LP20. When I updated to 1.02 I just updated as usual. If there was that message, I didn't notice.
    However, I do believe I am in compliance with the message because the LP20 is connected in "master" position and my other drive is the 203B(SATA), so it's not connected to same cable.

    I think Shannon updated her NP20 and she didn't mention it.
    Self-praise is for losers. Be a winner. Stand for something. Always have class, and be humble.
    --John Madden--


    Top Ten Reasons for 1Click Problems
    How To Check and/or Set Your DMA Settings XP
    How to Check/Enable DMA transfers in Windows Vista

  18. The Following User Says Thank You to lario48 For This Useful Post:

    mikeyb (Dec 12th, 2008)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LG GH22NP20
    By laughlinfamily in forum Hardware Corner
    Replies: 16
    Last Post: Sep 15th, 2010, 09:06 PM
  2. Firmware update for Lite-On LH-20A1P
    By stevemularkey in forum Hardware Corner
    Replies: 0
    Last Post: Jun 21st, 2008, 04:49 PM
  3. Can I update the firmware on a Sony dvd player dvp-cx995v
    By Blaster in forum Hardware Corner
    Replies: 3
    Last Post: Feb 9th, 2008, 12:09 AM
  4. Pioneer 115D firmware update
    By MT15 in forum Hardware Corner
    Replies: 2
    Last Post: Feb 1st, 2008, 12:37 PM
  5. Another Samsung Firmware Update
    By lario48 in forum Hardware Corner
    Replies: 0
    Last Post: Jan 26th, 2008, 10:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
↑ TOP